Bindweefselbehandeling

Bindweefselmassage is een zeer effectieve therapeutische behandeling. De speciale massagegrepen geven een mechanische en reflectorische prikkel aan het bindweefsel onder de opperhuid en hebben zo een effect op bijbehorende spiergroepen, gewrichten en organen, via de segmental weg.

In tegenstelling tot de meest bekende massagevormen wordt bindweefselmassage niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt.
Door de segmentatie in het lichaam (de zenuwen die tussen de wervels uitkomen bedienen alle weefsel en organen in datzelfde segmentale gebied) kan uit de verkleving in het bindweefsel, die zichtbaar is en ook een verhoogd pijngevoel geeft, worden opgemaakt  waar de mogelijke probleemzones zich bevinden. Andersom kan door het losmaken van die verklevingen reflexmatig invloed worden uitgeoefend op alle inwendige organen, spieren, gewrichten, bloedvaten, etc die in dat segmentale gebied voorkomen.

Bindweefselmassage kan onder anderen toegepast worden bij hoofdpijn en migraine, buik en borstkas aandoeningen, maag en darm aandoeningen, chronische verkoudheid, gewrichts-  en spierproblemen, gevoeligheidsstoornissen, slapeloosheid en pijnen bij de menstruatie. De technieken hebben een positief effect op een verslapte of slecht doorbloede huid en zeker ook littekenweefsel kan door deze massagetechnieken sterk verbeteren.