Ortho manipulatie

Veel klachten in het bewegingsapparaat (Rug,hoofd, nek, armen, benen) ontstaan door kleine afwijkingen in gewrichten, het bekken of in de wervelkolom. Deze afwijkingen kun je niet zien, maar kunnen wel pijn en andere problemen veroorzaken.

Orthomanipulatie is een zachte, manuele natuurgeneeswijze die scheefstand en blokkades van gewrichten en wervels corrigeert. Veel voorkomende klachten kunnen dankzij deze therapie behandeld worden. Denk maar aan whiplash, bekkeninstabiliteit,  verschoven wervels, schouderklachten, enzovoort. 

Deze behandeling maakt gebruik van de natuurlijke pendelbeweging van het lichaam om dan met zachte druk de noodzakelijke correcties uit te voeren. Het is de therapie bij uitstek als aanvulling of alternatief voor de klassieke osteopathie en drukgerelateerde correctiemethoden.

Per behandeling worden alle wervels die gecorrigeerd moeten worden behandeld. Gemiddeld heeft men vijf tot zes behandelingen nodig.

De behandeling wordt niet meer dan één keer per week gegeven, dit om het lichaam (spier en steunapparaat) aan de nieuwe standsveranderingen via neurologische weg te laten wennen .

Het is mogelijk dat men na de behandeling last krijgt van vermoeidheid, toename van pijn, pijn op plaatsen waar u dit niet gewend was. Dit is normaal en gaat binnen enkele dagen weer over.