Acupunctuur
Acupunctuur is een effectieve alternatieve geneeswijze met een techniek waarbij zeer dunne naalden op precies omschreven punten, de acupunctuurpunten, worden ingebracht. Hierdoor wordt de lichaamsenergie gereguleerd om zo meer energie naar de locatie van de klacht te brengen, bij een stagnatie de energie juist weer te laten stromen of het algehele energie niveau te verhogen. 
Het inbrengen van de naalden is vrijwel pijnloos. Na het inbrengen van de naald wordt bij manipulatie van de naald een soort “elektrisch” schokje ervaren, dit geeft aan dat de naald op de juiste plaats zit.
Acupunctuur gaat uit van het zelf genezend vermogen van het lichaam, zodat het lichaam haar eigen klachten of problemen zelf kan oplossen en brengt zo de verschillende energiestromen van het lichaam weer in balans. Een lichaam wat in balans is, is een gezond lichaam.

Acupunctuur kan worden toegepast voor diverse klachten, o.a. bij:
- Rug-, schouder-, nek-, gewrichts-, spier- of peesklachten
- Pijnklachten, sportblessures, klachten vanuit overbelansting
- Slapeloosheid
- Menstruatieklachten, PMS, overgangsklachten
- Vermoeidheidsklachten, lusteloosheid
- Spijsverteringsproblemen
- Hoofdpijn, migraine
- Allergie, hooikoorts, eczeem
- Burn-out, overspannen, stress
- Verminderde weerstand, verkoudheidsklachten, astma

Soms gebruik ik tijdens de behandeling ook Moxa, dit is een methode waarbij met een moxastaaf warmte wordt toegevoegd, dit werkt zeer effectief bij klachten die veroorzaakt worden door Koude of Leegte. Ook Cupping is een methode die ik toepas, vooral als de klacht is ontstaan door Stagnatie of een Volte. Hierbij worden glazen bollen, die vacuüm zuigen, op de acupunctuurpunten of het pijngebied geplaatst.
 
KOSTEN BEHANDELING 2017.
Eerste consult met intake: 1 uur:   70,00 euro 
Vervolg behandelingen duur 45 minuten: 55,00 euro 
 
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling of een gedeelte daarvan uit de aanvullende verzekering/alternatieve therapie. Hierbij hoeft niet eerst het eigen risico gebruikt te worden. 
 
Gevolgde opleidingen/bijscholing:
- Klassieke acupunctuur
- Sportacupunctuur?Osteoacupunctuur
- Behandeling van Externe en Interne klachten volgens Dr. Tan 
- Ooracupunctuur 


UITLEG WERKING LICHAAMSENERGIE.
Onze lichaamsenergie stroomt door meridianen. Elk orgaan heeft zijn eigen meridiaan en samen vormen ze een netwerk van meridianen waardoor de energie naar iedere plaats in het lichaam gebracht wordt. Dit netwerk is een complex geheel met onderlinge relaties. Hierdoor kan een energie probleem in de Dikke darm zowel schouderklachten als darmproblemen veroorzaken. 
Dit heeft te maken met het verloop van de meridiaan, de functie van het bijbehorend orgaan, de connecties van de meridiaan met de andere meridianen, het mentale aspect behorend bij het desbetreffend orgaan en welke weefsel, zintuigen of structuren door het orgaan of meridiaan gecontroleerd worden.

Als de lichaamsenergie in balans is, dan is men gezond. Ons lichaam zal er dan ook alles aan doen om zijn eigen balans gezond te houden.  Maar als dit niet lukt door  externe of interne oorzaken kunnen er aandoeningen, pijn en ziekten ontstaan.
Er zijn meerdere oorzaken waardoor onze lichaamsenergie uit balans kan raken. Dit kan onder meer ontstaan door: 
- Weersomstandigheden, trauma, overbelasting, onder belasting, stress, emoties, voeding, leeftijd, chronische aandoeningen, enz. 
Hierdoor kan er een verzwakking van lichaam en/of geest ontstaan met als gevolg dat er verschillende soorten klachten, aandoeningen of ziekten kunnen optreden.
Acupunctuur kan dan helpen om de lichaamsenergie weer in balans te krijgen.