Over Health & Flow

De praktijk is geopend op de volgende tijden:

- maandag:
- dinsdag:
- woensdag:
- donderdag:
- vrijdag:

09:00 - 17.00 uur
09:00 - 17.00uur
09:00 - 12:30 uur
09:00 - 16.00uur
09:00 - 12:30 uur

Natuurgeneeskundig en Traditioneel Chinese Geneeskunde praktijk
Health & Flow

Acacialaan 46
3181 BA Rozenburg
06-23781981

Behandeling volgens afspraak.

 Paramedisch Praktijk Health & Flow is aangesloten/ingeschreven bij:

SCAG KAB 
 

Mijn naam is Rona van Santen,  Acupunctuur, Westerse massage-, Tuina/massage- therapeut. Daarnaast heb ik de opleiding  Medische basiskennis op HBO-niveau gevolgd (CPION geaccrediteerd).  Dit was nodig om mijn kennis m.b.t. fysiologie, pathologie en anatomie te vergroten.

Nog steeds volg ik regelmatig bijscholingen met betrekking tot therapeutische manuele behandelingen, voeding en acupunctuur om lichaam en geest in balans te brengen en te houden. In het jaar 2015 heb ik de studie Acupunctuur afgerond en in 2016 Tuina (Chinese massagetechnieken).

Sinds september 2018 ben ik gestart met de 3 jarige opleiding kPNI. Dit om nog beter in staat de zijn om de werkinsmechanisme van het menslijk lichaam beter te begrijpen en zo ook met de hierop gerichte behandeling veel klachten/aandoeningen te kunnen verbeteren. 

Zodat ik nu, naast  Massagetherapeut,  ook Acupuncterist en Tuina therapeut ben. Ik ben aangesloten bij beroepsvereningingen ZHONG, SCAG en KAB (klachtencommissie) zodat clienten de acupunctuur, tuina, en natuurgeneeskundige behandelingen ook vergoed krijgen mits zij aanvullend verzekerd zijn. 

Mocht u lichamelijke en/of geestelijke gezondheidsklachten hebben dan is een behandeling bij praktijk Health & Flow misschien voor u wel de oplossing tot herstel.

Een gecombineerde natuurgeneeskundige/tuina behandeling, evt samen met acupunctuur,  werkt op veel niveaus. De zintuigelijke invoer in het centrale zenuwstelsel beinvloedt de algehele spanning in het lichaam. Dit is de verklaring waarom emotionele stress kan leiden tot lichamelijke symptomen, zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, spierspanningen en andere gezondheidsklachten. Omgekeerd is dit ook zo, lichamelijke problemen kunnen leiden tot emotionele stress. Tijdens de behandeling wordt het behandelde gebied warmer, neemt de doorbloeding en energie stroming toe, waardoor spierspanning en blokkades op emotioneel en fysiek gebied afnemen.

Gezondheidsproblemen zoals. o.a. spier- en gewrichtspijnen, spanningen, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, stress, nek- en schouderklachten, blessures, overbelastingsproblemen, ed. kunnen misschien door massage behandelingen, acupunctuur en/of orthomoleculaire geneeskunde herstellen, maar nog belangrijker is dat ze zodoende ook te voorkomen zijn. Mede doordat je beter bewust wordt van je eigen lichaam en dat je dus ook beter bewust wordt tussen het verschil van spanning en ontspanning. Deze behandeling kan ook als aanvullende behandeling met andere therapien het herstelproces versnellen.

Praktijk Health & Flow is aangesloten bij de beroepsvereniging bij KAB (Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen), SCAG (Stichting complementaire en alternatieve Gezondheidszorg) en bij ZHONG (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde)

Kijk voor een overzicht voor alle mogelijkheden op de pagina " BEHANDELINGEN".